بوتاکس معده یکی از روشهای جدید و غیرتهاجمی در حوزه پزشکی زیبایی و کاهش وزن است که در سالهای اخیر توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. این روش با تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس) به عضلات معده انجام میشود و هدف آن کاهش اشتها و کنترل وزن است. بوتاکس معده معمولاً برای افرادی توصیه میشود که با روشهای مرسوم مانند رژیم غذایی و ورزش نتوانستهاند به وزن مطلوب خود دست یابند. در این مقاله از مجله جراحی لاغری اسلیوسرجن، به بررسی کاربردها، مزایا، عوارض احتمالی و نکات مهم مرتبط با این روش میپردازیم تا دیدگاهی جامع در اختیار شما قرار دهیم.
مهم ترین عناوین مقاله:
Toggleبوتاکس معده روشی غیرجراحی است که با تزریق سم بوتولینوم به عضلات معده، احساس سیری را افزایش و اشتها را کاهش میدهد.
بعضی از کسانی که دچار اضافه وزن زیاد یا چاقی اند می توانند به کمک این روش تا حدودی کاهش وزن داشته باشند. با این حال شرایطی وجود دارد که امکان کاندید بودن شما برای این درمان را تایید می کند:
از آنجا که میزان کاهش وزن با این روش کم است، افرادی که شاخص توده بدنی بالای ۴۰ دارند با بوتاکس فقط مقدار جزئی از وزن خود را از دست می دهند. در نتیجه بهتر است به فکر روش دیگری باشند.
شایع ترین عارضه بوتاکس معده حالت تهوع است.
تا به حال هیچ گونه عوارض خاصی برای این روش گزارش نشده و موردی که آسیب جدی را گزارش کرده باشد وجود نداشته است. با این حال عناوینی که به عنوان عوارض بوتاکس معرفی شده اند را برای شما در ادامه مطلب قرار داده ایم:
حالت تهوع، سردرد، استفراغ، آسیب به بافت ناشی از تزریق اشتباه یا دوز زیاد، نفخ و درد خفیف شکم، سوراخ شدن معده
همچنین بعضی از متخصصان بر این باورند که در موارد نادر امکان دارد این مشکلات برای برخی از مراجعه کنندگان ایجاد شود:
نکروز معده، ضعف عضلانی در کل بدن، ایجاد مشکلات تنفسی، درد یا تورم، دوبینی، از دست دادن کنترل مثانه
همچنین به کسانی که به بوتاکس آلرژی دارند و یا مشکلات عضلانی دارند توصیه می شود از انجام این عمل خودداری کنند زیرا امکان دارد با عوارض جدی روبرو شوند.
جز عمل های لاغری مثل اسلیو معده که حتما باعث کاهش وزن می شود و نتایج آن خیلی سریع قابل مشاهده است، هیچ روش دیگری نمی تواند مدعی باشد که قطعا و ۱۰۰ % سبب لاغری و کاهش وزن خواهد شد. انجام این عمل نیز از این قاعده خارج نیست و نمی توان به طور قطع گفت که باعث کاهش وزن حتمی می شود.
پزشکان متخصص بر این باورند که بوتاکس کمک زیادی به کاهش اشتها می کند اما با این حال اگر فرد در هر وعده غذایی خود مقدار زیادی کربوهیدرات مصرف کند به احتمال بسیار زیاد با شکست مقابل درمان و نرسیدن به اهداف روبرو خواهد شد.
همانطور در مطالب بالا ذکر کردیم انجام بوتاکس برای معده به هیچ عنوان یک عمل جراحی محسوب نمی شود بلکه با کم ترین تهاجم، بدون هیچ گونه برش و با کمک دستگاه آندوسکوپی انجام می گردد. برای انجام درمان بوتاکس برای معده مراحل زیر طی می شود:
خیر، همانطور که گفتیم این روش یک درمان موقتی و کوتاه مدت است. چنین انتظار می رود که از زمان تزریق تا حدود ۶ ماه تاثیر بوتاکس از بین برود.
بوتاکس حدودا ۲ تا ۳ روز پس از تزریق تاثیرات خود را نشان می دهد. پس از این مدت احساس گرسنگی افزایش می یابد و افراد بعد از صرف غذا سریع تر سیر می شوند. گرچه کاهش وزن از ابتدا شروع نخواهد شد و حدودا بعد از گذشت دو هفته متوجه لاغری خواهید شد.
بوتاکس تنها به عضلات معده تزریق خواهد شد، در نتیجه هیچ اثری بر روی سلول های عصبی نواحی و همچنین سلول هایی که در روده وجود دارند، نخواهد گذاشت. پس کسانی که دچار تنبلی روده هستند نمی بایست نگرانی خاصی درباره تزریق بوتاکس داشته باشند.
تا به حال مطالعات خاصی درباره این روش درمانی در خانم های باردار یا شیرده انجام نشده است. ولی به علت این که امکان دارد سم بوتولونیوم به مادر باردار و یا جنین آسیب وارد کند یا وارد شیر شود ترجیح بر این است که تا بعد از این دوران از انجام بوناکس برای معده خودداری کند.
افرادی که طبق شرایط، کاندید این درمان هستند می توانند انتظار این را داشته باشند که حدود ۱۰ % کل اضافه وزنشان کاهش پیدا کند. اگر همه چیز به خوبی پیش برود انتظار می رود که تا ۱۵ % از اضافه وزن نیز کاهش بیابد.
توجه داشته باشید که طول دوره کاهش وزن پس از بوتاکس حدود ۳ تا ۶ ماه می باشد. همچنین همه افراد به یک صورت و به یک میزان کاهش وزن را تجربه نخواهند کرد و بسته به سن ، میزان سوخت و ساز و همچنین فعالیت بدنی متغییر خواهد بود.
سایر مقالات 👈
بوتاکس معده برای افرادی که دچار اضافهوزن یا چاقی هستند و نمیتوانند با رژیم غذایی یا ورزش وزن کم کنند، مناسب است. اما برای افرادی که بیماریهای خاص معده یا مشکلات گوارشی دارند، توصیه نمیشود.
بهطور کلی تزریق بوتاکس معده درد زیادی ندارد، زیرا در طول فرآیند از بیحسی موضعی استفاده میشود. ممکن است پس از تزریق کمی ناراحتی یا احساس نفخ وجود داشته باشد.
نه، اثرات بوتاکس معده موقتی هستند و معمولاً ۶ ماه تا یک سال ادامه دارند. برای حفظ نتایج، ممکن است به تکرار تزریق نیاز باشد.
عوارض نادر شامل درد خفیف، نفخ، حالت تهوع یا ناراحتی موقت در معده میشود. در برخی موارد بسیار نادر، عوارض جدیتری مانند عفونت یا خونریزی ممکن است رخ دهد.
بله، پس از انجام تزریق بوتاکس معده، بیمار میتواند به فعالیتهای روزمره خود ادامه دهد. معمولاً نیازی به استراحت طولانیمدت نیست.
بوتاکس معده یک روش غیرجراحی است که میتواند به کاهش اشتها و کاهش وزن کمک کند، اما برای افرادی که نیاز به کاهش وزن زیادی دارند، ممکن است گزینههای جراحی مانند بایپس معده مناسبتر باشند.
اگر داروهای خاص مصرف میکنید، قبل از انجام بوتاکس معده باید با پزشک خود مشورت کنید تا از عدم تداخل دارویی اطمینان حاصل شود.