ریزش مو پس از عمل اسلیو معده یکی از رایج ترین عوارض جراحی های لاغری می تواند به علت کمبود مواد غذایی و ویتامین های مورد نیاز بدن باشد. در بعضی از بیماران به طور موقت بعد از جراحی اسلیو، ریزش مو تجربه می شود. ریزش مو یکی از عارضه های عمل جراحی اسلیو معده است که میتواند سبب خطرات گوناگون روحی و روانی و… در فرد بشود، اگر قصد دارید دلایل و راه حل های ریزش مو پس از عمل اسلیو را بررسی کنید در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
مهم ترین عناوین مقاله:
Toggleچاقی مفرط یکی از بیماری های رایجی است که جدا از پیامدهای فیزیکی مانند بالا رفتن احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، مشکلات زانو و کمر و محدود ساختن دامنه فعالیت های فردی می تواند سبب تاثیرات منفی از لحاظ روانی برای فرد مبتلا شود. عمل جراحی اسلیو معده یکی از شیوه های عمل جراحی موسوم به منظور مقابله با چاقی مفرط است. در این تکنیک سایز معده کوچک می شود. پس از این عمل جراحی با توجه به کاهش وزن چشمگیر فرد متقاضی، تغییر در برنامه تغذیه ای و میزان جذب مواد غذایی پس از عمل جراحی و واکنش های بدن به عمل امکان ریزش مو وجود دارد.
ریزش مو پس از عمل اسلیو به صورت کامل نخواهد بود و به طور معمول موهای ریخته شده فرد در هنگام شانه کردن مو قابل رؤیت است. پس از چند ماه این ریزش کاهش یافته و موهای فرد آغاز به رشد خواهد کرد. به کمک پزشکان متخصص تغذیه و یا یک رژیم درمانگر متبحر و با اصلاح برنامه غذایی پس از عمل جراحی اسلیو معده و استفاده از مکمل ها می توان هم سبب جلوگیری از ریزش مو شد و هم رشد دوباره موها را در وضعیت مناسبی قرار داد. در این مقاله ابتدا به تعریف علل ریزش مو خواهیم پرداخت و پس از آن پیشگیری و کنترل این عارضه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
گرچه عوامل بسیاری در ریزش موی ناشی از عمل اسلیو معده (جراحی های انحراف بیلیوپانکراس (BPD) و BPD با سوئیچ دوازدهه) موثر خواهد بود ولی در شکل کاهش دریافت و جذب مواد مغذی مورد نیاز در بدن سبب آغاز ریزش مو در فرد می شود. ولی عمل های جراحی مانند بای پس سبب اختلال پیوسته در جذب این مواد و ایجاد مشکلاتی در بدن فرد خواهد شد، بنابراین به منظور مقابله با این عارضه که پس از عمل جراحی پیش می آید، می بایست به صورت مادام العمر و پیوسته برای جبران کمبود مواد مغذی بدن از مکمل های مورد نیاز به صورت روزانه دریافت کند.
ممکن است پس از عمل لاغری، بدن فردی که مورد جراحی قرار گرفته، دچار کمبود در برخی مواد مغذی و معدنی و در نهایت ریزش مو شود. در ادامه لیستی که در آن مواد مغذی که سبب رشد و یا ریزش مو می شود، آمده است که در آن به کنکاش پیامد های کمبود این مواد در بدن خواهیم پرداخت.
تحقیقاتی در این زمینه انجام شده که به تعیین نقش کمبود مواد مغذی و معدنی و همچنین عنصر سن پرداخته اند. در سال 2014 در یک تحقیق، ریزش مو پس از عمل اسلیو معده را در 42 زن مورد کنکاش قرار دادند. جالب است بدانید 41% از افرادی که عمل جراحی معده را انجام دادند درجاتی از ریزش مو را تجربه کردند. با وارسی شرایط این اشخاص مشخص شد که بدن آن ها دارای کمبود عناصری همچون آهن و روی است، بنابراین با مداخله پژوهندگان و بهره بری از مکمل های حاوی این دو عنصر، ریزش موی این زنان متوقف شد.
همچنین در یک پژوهش مروری یافتند که زنان کم سن تر و افرادی که کمبود عناصری مانند روی، اسید فولیک و فریتین (پروتئین) در بدن خود بودند، دچار ریزش مو شدند.
مواردی که در بالا به آن اشاره شد موجب ایجاد شرایطی خواهد شد که تلوژن افلوویوم (ریزش موی شوکی) نامیده می شود و در این مرحله برای بدن اولویت استفاده از مواد مغذی به جای موها دیگر اندام های حیاتی می باشد، بنابراین مواد مغذی از سوی مو به طرف این اندام ها خواهند رفت. رخداد ریزش موی شوکی در زمانی است که موهای فرد جراحی شده وارد دوره خواب (تلوژن) می شود. در حالت برعکس این مساله فاز آناژن وجود دارد که موهای فرد رشد خواهد داشت.
در زمان غیرفعال بودن آن ها دچار توقف شده و پس از 3 الی 4 ماه دچار ریزش مو می شوند. پیامد این مرحله، ریزش کلی مو یا حتی ریزش های سکه ای شکل نخواهد بود بلکه تنها می بایست به یاد داشته باشید که سرعت ریزش مو از زمان عادی قاعدتا بیش تر خواهد بود.
گرچه اغلب به عللی از جمله واکنش بدن به جراحی، کاهش وزن و یا کاهش مواد مغذی در بدن فرد جراحی شده، وقوع پدیده ریزش مو پس از جراحی اسلیو معده، ریزش مو اجتناب ناپذیر است. اما غالبا روش هایی می تواند به کاهش ریزش مو پس از جراحی اسلیو کمک کند که به آن ها را معرفی خواهیم کرد: