این روزها چاقی به یکی از اصلی ترین معضلات جامعه تبدیل شده که برای رفع آن روش های مختلفی هم وجود دارد. عمل اسلیو معده یکی از بهترین روش ها برای کاهش وزن افراد مبتلا به چاقی مفرط است که همانند تمامی عمل های جراحی ممکن است عوارضی در پی داشته باشد. یکی از عوارض شایع این عمل حالت تهوع است.
در این مقاله قصد داریم به بررسی عارضه تهوع بعد از عمل اسلیو معده بپردازیم.
مهم ترین عناوین مقاله:
Toggleحالت تهوع بعد از عمل اسلیو معده در اثر علل مختلفی ممکن است بروز پیدا کند. برخی از شایع ترین علل این عارضه شرح زیر می باشند:
برای انجام تمامی عمل های لاغری لازم است فرد تحت بیهوشی عمومی قرار بگیرد. برای شروع بیهوشی عمومی تعدادی دارو به بیمار تجویز شده که باعث می شود بیمار نه دردی را حس کند و نه خاطره ای از عمل داشته باشد. پس از پایان عمل مدتی طول می کشد تا فرد کاملاً هوشیار شود و اثر داروهای بیهوشی نیز تا مدتی روی بدن باقی می ماند و می تواند موجب بروز حالت تهوع شود.
زمانی که تهوع بعد از عمل اسلیو معده به دلیل تاثیر داروهای بیهوشی رخ دهد بعد از 2 الی 3 روز از بین رفته و حالت تهوع برطرف می شود.
از آن جایی که در حین عمل برخی تغییرات بر روی ارگان ها و مسیر گوارشی بدن اعمال می شود ممکن است برخی بیماران بعد از عمل حالت تهوع را تجربه کنند. مهم ترین علت حالت تهوع بعد از عمل اسلیو معده تنگ و کوچک شدن معده در طی عمل است. از آنجا که بخش زیادی از معده از بدن خارج می شود و تنها یک بخش کوچک باقی می ماند، تا چند روز بعد از عمل حین عبور غذا، ممکن است احساس تهوع ایجاد شود که این حالت موقت خواهد بود.
در برخی موارد ناشتا خوردن داروها می تواند موجب بروز حالت تهوع در فرد شود برای مثال مصرف مکمل های ویتامینی با معده خالی منجر به این حالت می شوند. بنابراین بهتر است داروها همراه غذا و یا با معده پر میل شوند.
همانطور که می دانید بعد از عمل اسلیو لازم است رژیم غذایی خاصی رعایت شود. این رژیم شامل مایعاتی مانند آبمیوه در روز های اول، مایعات سنگین تر در روزهای بعدی و غذاهای پوره شده در هفته های بعد است. فردی که عمل جراحی اسلیو انجام داده بعد از چندین هفته به تدریج می تواند غذاهای جامد میل کند و بعد از مدت طولانی تری رژیم غذایی معمولی خواهد داشت.
این رژیم توصیه شده به این دلیل است که معده بعد از عمل بسیار ضعیف می شود و توانایی هضم غذاهای سنگین را ندارد، در نتیجه تا زمانی که معده به حالت عادی بازگردد لازم است از این رژیم غذایی خاص پیروی شود. مصرف غذاهای جامد در روزهای اول منجر به حالت تهوع بعد از عمل اسلیو معده شده و حتی می تواند مشکلات جدی تری نیز ایجاد کند.
یکی از عوارض شایع عمل اسلیو معده سندروم دامپینگ است که موجب تخلیه سریع غذا از معده به مری می شود و چند دقیقه بعد از خوردن غذا رخ می دهد. احساس پر شدن شکم، حالت تهوع، تعریق و سرگیجه از علائم سندروم دامپینگ هستند. مصرف داروهای تجویزی و عمل به دستورات تغذیه ای می تواند حالت تهوع بعد از عمل اسلیو معده را که یکی از علائم سندروم دامپینگ است به شدت کاهش دهد.
حالت تهوع یکی از اصلی ترین علائم کم آبی بدن است. اگر بعد از عمل اسلیو حالت تهوع را تجربه کردید احتمال کم آب شدن بدنتان وجود دارد. پزشکان توصیه می کنند روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید و توجه داشته باشید که حین غذا، نیم ساعت قبل و بعد از غذا مجاز به نوشیدن آب نیستید.
تند و سریع غذا خوردن حتی برای کسانی که عمل اسلیو انجام نداده اند می تواند موجب بروز حالت تهوع شود. اگر بیماران بعد از عمل، غذا را به آرامی نخورند بیشتر احتمال دارد که حالت تهوع و یا حتی استفراغ را تجربه کنند چرا که مسیر گوارش در عمل اسلیو دستکاری شده و ممکن است با سریع غذا خوردن تحریک شود.
سایر مقالات 👈 یبوست بعد از عمل اسلیو معده
وجود زخم معده می تواند از دلایل بروز حالت تهوع بعد از عمل اسلیو معده باشد، این مشکل زمانی بروز پیدا می کند که زخم معده بیمار قبل از انجام عمل درمان نشده باشد. زخم معده علاوه بر تهوع دارای علائم دیگری مانند ضعف، بی حالی، کاهش اشتها، مشکلات تنفسی، استفراغ خونی و یا وجود خون در مدفوع نیز می باشد. در صورتی که فرد همراه با حالت تهوع این علائم را داشته باشد لازم است برای درمان زخم معده به پزشک متخصص مراجعه کند.
در این بخش نکاتی را عنوان می کنیم که با رعایت آن ها بعد از عمل می توانید تا حد زیادی از بروز حالت تهوع جلوگیری کنید.
سایر مقالات 👈 پشیمانی بعد از عمل اسلیو
برخی از غذاهایی که می توانند حالت تهوع را کاهش دهند عبارتند از: